Websites moeten aantrekkelijk en gebruiksvriendelijk zijn. Maar misschien nog belangrijker: ze moeten toekomstbestendig gebouwd worden. Vormgeving en interactiedesign zijn daarom minstens zo cruciaal als het slim inzetten van recente coderingsstandaarden en websitetechnieken. We zorgen er dan ook altijd voor dat we op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelen. Webdesign is ons ambacht.
Ons webdesignproces in 6 stappen
-
Inzichtelijke wireframes en klikbare prototypes
Op basis van input van de opdrachtgever, zorgt onze user experience-designer voor een uitgewerkte set wireframes – een basale, technische representatie van de nog te ontwerpen en te bouwen website – of een geheel klikbaar prototype. Alle eisen, wensen, statistieken, 'user persona's' (karakteriseringen van bepaalde types gebruikers) en andere web- of doelgroepenanalyses, worden daarbij meegenomen. Ook het vastleggen van de websitestructuur is hiervan een vast onderdeel.
-
Doordachte vormgeving en slim 'user interface'-design
Met de wireframes of het prototype onder de arm, gaat één van onze visual designers vervolgens aan het werk om de vastgelegde interactie en usability – de gebruiksvriendelijkheid van een website – binnen een website-ontwerp vast te leggen en verder te verbeteren. Responsief denken is hier van belang (het streven naar een optimale webervaring op mobiel- en desktopniveau), maar zeker ook de gebruiksvriendelijkheid van de 'user interface' (de navigatie) en algehele layout.
-
Responsieve, toekomstgerichte front-end-ontwikkeling
Het website-ontwerp in code omzetten naar een daadwerkelijke website die de komende jaren goed zal werken op mobiel, tablet of desktopcomputer, is zonder uitzondering een flinke klus. Onze front-end-specialisten werken met een vooruitziende en leergierige blik om te zorgen dat onze klanten zich geen zorgen om de toekomst hoeven te maken. Ook is het tijdens de front-end development ons gebruik om de laatste puntjes op de i te zetten. Onder elke steen willen we gekeken hebben.
-
Uitgekiende, meestal onzichtbare back-end-ontwikkeling
Praat een webbureau over 'de bouw', dan gaat het voor het grootste deel om de back-end, de 'achterkant' van de website. Nu het ontwerp en de front-end (de 'voorkant') zijn geklaard, is het tijd geworden om het geheel te voorzien van dynamische code. Onze back-end-webdevelopers dragen er ondermeer zorg voor dat de front-end kan communiceren met andere programma’s en applicaties, en dat er koppelingen ontstaan met bijvoorbeeld het CMS.
-
Gebruiksvriendelijk contentmanagement met MODX
Hoewel we goed bekend zijn met Wordpress, Drupal en andere CMS'en, gaat onze voorkeur uit naar MODX. MODX is onze vaste keuze wat betreft beheerplatform, om onze klanten zo goed mogelijk te ondersteunen in het updaten van hun (nieuwe) website. Gebruiksvriendelijkheid en flexibiliteit maken vast onderdeel uit van die keuze, maar ook het feit dat het om een 'open source'-systeem gaat, waar sinds 2004 honderden professionele en hobby-ontwikkelaars elke dag aan blijven verbeteren.
-
Vanzelfsprekend onderhoud, attente nazorg én advies
De livegang van een website is altijd een spannende periode. Naast een uitstekende vindbaarheid (d.m.v. zoekmachine-optimalisatie), conversiedoelen en laatste-moment-aanpassingen, moet het geheel zich wat betreft vormgeving en code vrij direct gaan bewijzen. Ook daarna is het echter in ieders belang om blijvend te letten op veiligheid, verbeterpunten, goede communicatielijnen, het creëren van ruimte voor meedenkmomenten, advies én nazorg. Een no-nonsense onderhoudscontract dient hierbij als basis.