Tijdens het lezen van de paginatitel en het onderschrift, kwamen er misschien enkele vragen bij je op. "Wat is 'open source' eigenlijk?" En: "Wat doet een contentmanagementsysteem precies?" Geen zorgen, hieronder lichten we helder toe wat websitebeheer, een CMS en MODX met elkaar te maken hebben.

Eenvoudig websitebeheer

Het beheer van een website is een zonder twijfel een kritiek onderdeel van een webdesigntraject. Het is de online applicatie die jou als opdrachtgever in staat stelt om je (nieuwe) website te onderhouden. Gebruiksgemak is dan alles, maar helaas gaat er op dat punt bij de meeste internetbureaus nog steeds veel te veel mis. Wij hebben daar gelukkig een andere, heldere kijk op en hebben dan ook bewuste keuzes gemaakt om het onze klanten zo makkelijk mogelijk te maken.

MODX als CMS

Het inzetten van MODX (spreek uit: mot-ix) is daar een belangrijk onderdeel van. De keuze voor het meest geschikte CMS – of Content Management Systeem; simpel gezegd, een aan je website verbonden online applicatie waarmee bijna alle inhoud en structuur te beheren is – moet eigenlijk per project bekeken worden. Maar onze ervaringen met andere CMS'en (zoals Wordpress of Drupal) zorgen er voor dat we steeds weer bij MODX terugkomen. MODX bestaat al sinds 2004, wij gebruiken het inmiddels sinds 2007, en doen dat naar volle tevredenheid. Het is een zeer flexibel en gebruiksvriendelijk beheerplatform, met verschillende ontwikkel- en gebruiksvoordelen.

Waarom wij voor MODX kiezen

 1. MODX is 'open source' met een sterke community

  MODX is een opensource-CMS. Dat betekent dat de broncode vrij verkrijgbaar is en dat het gebruik geheel gratis is. Er is geen afhankelijkheid van één partij, want het platform wordt wereldwijd gebouwd, getest en onderhouden door een levendig netwerk van kundige ontwikkelaars. Omdat wij MODX actief inzetten bij vele projecten, dragen wij daar een bescheiden beetje aan bij. Ook waar het gaat om regionale meetings, waar kennis en code vrij wordt uitgewisseld.

 2. Creatieve vrijheid en een breed functionaliteitenpakket

  De flexibele inzetbaarheid van MODX zorgt ervoor dat er eigenlijk geen beperkingen worden opgelegd aan ontwerp of techniek. MODX kent geen standaard templates en biedt een volledige controle over de inhoud van een website, rechten en vele andere instellingen. Bovendien ondersteunt MODX meertaligheid en meerdere websites (blogs, shops, satelliet- of actiesites) binnen één beheeromgeving.

 3. Zoekmachinevriendelijk

  Vanwege de vele vrijheiden op het gebied van lay-out, het makkelijk kunnen indelen van verschillende templates én de uitgebreide opties binnen het contentbeheer, leent MODX zich verder perfect voor doordachte zoekmachine-optimalisatie. Als ontwikkelaar heb wij 100% controle over alle 'output'. Als gebruiker van het CMS kan jij direct bezoekersstatistieken inkijken en de (tekstuele) 'input' aanpassen waar dat nodig is.

 4. Een op maat gemaakt, Nederlandstalig CMS

  Dankzij de ijzersterke, Nederlandse community zijn alle gangbare onderdelen keurig vertaald in het Nederlands. Je ziet verder alleen wat je moet of wilt zien, omdat wij de beheeromgeving geheel naar (jouw) eigen smaak aan kunnen passen. De eenvoudige en complete teksteditor zorgt er daarnaast voor dat het bewerken van teksten – of het toevoegen van afbeeldingen en links – werkelijk een fluitje van een cent zijn. Ook zijn er voor de meest gebruikte website-functionaliteiten verschillende extra’s beschikbaar, zodat het updaten van je website telkens snel en prettig verloopt.

 5. Veilig, betrouwbaar en uitbreidbaar

  Beveiligingsupdates worden per dag beschikbaar gesteld. Het bijwerken van het platform levert geen extra complicaties op en MODX is dermate stabiel en snel, dat onze klanten hier keer op keer profijt van ondervinden. MODX-websites kennen namelijk nauwelijks beperkingen, zijn modulair uitbreidbaar, meer dan goed beveiligd en bieden optimaal gebruiksgemak.

Er kan er maar één de winnaar zijn

Het koppelen van een website aan MODX veroorzaakt doorgaans iets meer werk aan het begin van een bouwtraject, maar dat nemen wij geheel voor lief. Het inzetten van MODX als CMS resulteert eigenlijk altijd in een site die opvallend langer meegaat. 7 jaar is daarbij geen uitzondering, en dat zegt heel wat in deze snelle en dynamische internettijden.

Contact opnemen »Langs komen »

Zin om samen te werken?

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan

Offerte aanvragen

Nog meer te vertellen? We nemen altijd even contact op per e-mail of telefoon om te zorgen dat we op één lijn zitten.

Offerte verzenden