Visual designers zijn de probleemoplossers van de ontwerpindustrie. Ze brengen merken tot leven door een kritieke rol te spelen in het bepalen van een unieke stijl en toon. Ter aanvulling op het maken van prachtige visuals, zijn ze in staat om de keuzes van hun conceptontwerpen te beargumenteren.

Visual designers doen iedere dag tal van verschillende dingen. Het is een beetje een mix tussen wat grafisch vormgevers en user interface (UI) designers doen, maar met een hele lading aanvullende skills. Ze moeten kennis hebben van user experience, van user interfaces en van webontwikkeling. Ze hoeven echter niet te kunnen programmeren, ook al levert kennis van HTML, CSS en JavaScript wel bonuspunten op.

Visual designers werken zelden voor print (drukwerk), maar ze moeten goed snappen hoe grafische vormgeving en het ontwerpen van huisstijlen werkt. Ze moeten bovendien uitblinken in visuele mondelinge communicatie.

Ze werken vooral voor webgerelateerde layouts en deliverables, zoals met iconen, infographics, logo's en presentaties. Visual designers moeten bekend zijn met de gangbare software van Adobe en Sketch, maar tevens in staat zijn om wireframes te maken (net als een user interface designer).

Concluderend kun je stellen dat visual designers moeten weten hoe front-end developers werken en welke talen ze gebruiken. Hoewel een visual designer niet hoeft te kunnen coderen, moet deze wel in staat zijn om de kunnen communiceren met programmeurs. Ze zullen in veel gevallen namelijk rekening moeten houden met technische (on)mogelijkheden.

Huur een visual designer in

Heb je een visual designer in Utrecht nodig? Bel ons op of stuur een e-mail.

Contact opnemen »

Zin om samen te werken?

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan

Offerte aanvragen

Nog meer te vertellen? We nemen altijd even contact op per e-mail of telefoon om te zorgen dat we op één lijn zitten.

Offerte verzenden