User interface (UI) designers zijn verantwoordelijk voor de look & feel van een website, applicatie of ander product. Met andere woorden: dit zijn de mensen die kleur toevoegen, lettertypes kiezen en layouts bepalen.

UI designers werken alleen voor het online projecten, in tegenstelling tot grafisch vormgevers die vooral drukwerk (print) vormgeven. Om die reden moeten ze veel verstand hebben van de manier waarop mensen online producten gebruiken (user experience) en hoe die eruit moeten zien.

Ze bouwen websites, webapplicaties, bepalen layouts in het algemeen en moeten in staat zijn om wireframes (draadmodellen) te maken. Ze dienen bovendien voldoende kennis te hebben van HTML en CSS om te begrijpen hoe hun designs in echte websites, apps en producten zullen werken. Het helpt als ze iets begrijpen van JavaScript en het is nog beter als ze JavaScript-code kunnen schrijven.

Net als grafisch vormgevers, beschikken user interface designers over een sterk ontwikkeld gevoel voor kleurgebruik en typografie. Het meeste werk verrichten ze in Photoshop, Illustrator en InDesign. Ze werken echter ook regelmatig in wireframing tools als UXpin of Sketch, zodat ze hun collega's en klanten realtime kunnen laten zien hoe hun ontwerpen in de praktijk werken.

Huur een user interface designer in

Heb je een user interface designer uit Utrecht nodig? Bel ons op of stuur een e-mail.

UI designer inhuren »

Zin om samen te werken?

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan

Offerte aanvragen

Nog meer te vertellen? We nemen altijd even contact op per e-mail of telefoon om te zorgen dat we op één lijn zitten.

Offerte verzenden