Qaraqter gebruikt zowel Moneybird, WeFact als Twinfield al jaren als voordelige online boekhoudsystemen. Ben je je huidige boekhoudprogramma zat of nog op zoek naar een pakket waarmee je online kunt factureren? Met de link uit dit artikel kun je Moneybird extra lang gratis uitproberen.

Ten eerste: we houden niet van boekhouden

Als je net als ons niet zo houdt van boekhouden, dan kun je dat natuurlijk uitbesteden. Je overhandigt dan je schoenendoos met bonnetjes en je in- en verkoopfacturen aan je boekhouder of accountant, waarna zij het werk voor je doen. Da's lekker, maar het kost je natuurlijk wel geld. Soms is het zelfs erg duur, vooral als ze hun werkwijze nog onvoldoende gedigitaliseerd hebben.

Digitaal boekhouden en factureren

Wij proberen administratie zoveel mogelijk te beperken en papieren rompslomp te voorkomen. Vanaf het moment dat online facturatiesystemen hun intrede deden, zijn we daarmee gaan experimenteren. We hebben de volgende online boekhoudpakketten flink aan de tand gevoeld en gebruiken 3 van de 4 programma's nog steeds:

  1. Moneybird;
  2. WeFact;
  3. Factuursturen;
  4. Twinfield.

Ervaringen met facturatiesystemen

Simpel en goedkoop: Moneybird

Moneybird doet wat het belooft: het boekhoudprogramma is er voor iedereen en ondernemers kiezen ervoor om dat het snel is én gebruiksvriendelijk werkt. Je maakt in een handomdraai offertes en facturen. Inkomende documenten kun je via mobiele telefoon of computer verwerken. Het boekhoudpakket berekent automatisch je BTW-aangifte en stelt andere financiële rapportages op. Je facturen zijn qua uiterlijk minder aanpasbaar dan bij WeFact, maar de eenvoud is haar grootste kracht. De user experience is erg goed. Mocht je er technisch meer uit willen halen, dan kan je met behulp van een programmeur de API van Moneybird aanspreken en het zo helemaal laten aansluiten op je eigen systemen.

Je kunt Moneybird standaard 60 dagen gratis uitproberen. Als het je bevalt en besluit om betalende klant te worden, ben je vanaf € 12 p/mnd ook het voordeligst uit. Er is nu een actie waarmee je de gratis proefperiode kunt uitbreiden naar 4 maanden.

Moneybird 4 maanden gratis proberen.


Solide en flexibel: WeFact

WeFact presenteert zich niet als boekhoudpakket, maar als online facturatieprogramma. Het is vooral bedoeld voor ZZP'ers en het MKB. En dat doen ze heel erg goed. Je kunt net als bij Moneybird online offerte's maken en factureren versturen. Het pakket voorkomt foutieve BTW-berekeningen of fouten in de factuurnummering. Je prospects kunnen offertes online accepteren, waarna je die kunt omzetten in een factuur.

Eén van de manieren waarop WeFact zich onderscheidt, is de vrijheid die je hebt om je factuur in huisstijl op te maken. Je hebt daar namelijk de volledige controle over en dat is t.o.v. andere facturatiepakketten echt uniek. Een factuur van Moneybird, Factuursturen of Twinfield herken je namelijk direct.

Technisch is WeFact dik in orde. Je kunt er ook inkoopfacturen in verwerken. Er is net als bij Moneybird een API beschikbaar, waardoor je het aan je eigen systemen kunt koppelen. Dat is handig, aangezien het geen boekhoudpakket is. Wij hebben WeFact bijvoorbeeld gekoppeld aan Twinfield en dat werkt na wat instellen perfect. Ook de koppeling met het Centraal Invorderings Bureau (CIB) is handig. Dan kun je in één klik je vordering uit handen te geven.

Nieuwsgierig? Dan kun je WeFact extra lang gratis uitproberen. Via onderstaande link maak je gebruik van een actie waarmee je de gratis proefperiode kunt verlengen van 1 naar 2 maanden.

WeFact 2 maanden gratis proberen.


Goede basis, maar in kinderschoenen: Factuursturen

Onze ervaringen met Factuursturen zijn niet geweldig. We hebben de software in eerste instantie vooral uitgeprobeerd, vanwege het feit dat de eerste 3 facturen per maand gratis verstuurd kunnen worden. Zowel de interface (look & feel) als de manier waarop je de software gebruikt (user experience) bevielen ons niet. Het voelt minder degelijk aan en je merkt aan veel kleine zaken (layout, foutmeldingen, technische mogelijkheden) dat het in de kinderschoenen staat t.o.v. de andere aanbieders.

Een mogelijk voordeel van Factuursturen is dat het voordeliger kán zijn dan andere aanbieders. Dat komt omdat het verdienmodel gebaseerd is op gebruik en je hierdoor per document een laag bedrag betaald. Als er echter een drukke maand is, kun je meer geld kwijt zijn dan bij andere aanbieders (ook al is dat maandbedrag gemaximeerd). Je kunt Factuursturen 30 dagen gratis proberen.


Uitgebreid, maar niet gebruiksvriendelijk: Twinfield

Afsluitend is daar dan Twinfield. Zeer bewust als laatste, want zij zijn de grote jongen onder de online boekhoudpakketten. Ze zijn ooit begonnen als online boekhoudsysteem voor de scheepvaart. Die waren lang van wal, maar moesten toch een administratie voeren. Wat Twinfield slim gedaan heeft, is het aanhaken van boekhouders en accountants als verkopers. Zij doen het verkoopwerk voor ze. En met succes, want het is enkele jaren overgekocht voor Wolters Kluwer. De zijn het langzamerhand aan het rebranden.

Twinfield is technisch gezien een alleskunner: meerdere administraties, meertalig, offertes, in- en verkoopfacturen, bankkoppelingen en een API waarmee je het aan je eigen systemen kunt knopen. Als je een compleet systeem wil, zit je hier dus goed. Uiteraard is het wel een duurste pakket. Je betaalt in tegenstelling tot de andere pakketten per gebruiker, terwijl het gangbaar is om een bedrag per administratie te betalen.

Hoewel Twinfield schermt met het feit dat ze 'eenvoudig in gebruik' zijn, is dat absoluut niet waar. Er werken duidelijk veel techneuten, maar ze zouden er goed aan doen om UX en UI designers in dienst te nemen of in te huren. Het ziet er simpelweg niet uit. De menustructuur is onlogisch, de layout lelijk, de fonts te klein en het werken met pop-ups niet meer van deze tijd. Dat lijkt ook niet te veranderen. Zelfs na het 7 jaar gebruikt te hebben, zijn we iedere keer aan het zoeken naar functionaliteit. Boekhouden blijft zo een vervelende klus.

Twinfield is sinds kort ook 30 dagen gratis uit te proberen. Als je boekhouder of accountant ermee werkt, kun je er waarschijnlijk niet omheen om het te gaan gebruiken.

Zin om samen te werken?

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan

Offerte aanvragen

Nog meer te vertellen? We nemen altijd even contact op per e-mail of telefoon om te zorgen dat we op één lijn zitten.

Offerte verzenden