Passie voor online resultaat bracht Qaraqter en Sterc bij elkaar. We zijn verheugd om te kunnen mededelen dat we per 1 april 2016 onze gemeenschappelijke activiteiten onder de vlag van Sterc zullen continueren. Met ruim 30 vakidioten en uitvalsbases in Friesland en Utrecht zien we volop kansen voor de toekomst.

Samen creëren van buitengewoon resultaat

Het is de payoff van Sterc, maar die wordt absoluut door ons gedeeld. Vanaf 1 april 2016 zullen we de overlappende werkzaamheden onder de vlag van het Friese internet- en marketingbureau Sterc uitvoeren. We willen benadrukken dat het om een samenwerking gaat en dus géén fusie of overname is. Qaraqter blijft bestaan als bedrijf, maar verdwijnt meer naar de achtergrond. Vrijwel alle opdrachtgevers van Qaraqter zullen (uiteraard in goed overleg) vanaf nu ondergebracht en bediend worden door Sterc.

Emigratie van Marten

Directe aanleiding voor deze samenwerking is de emigratie van Marten naar Canada. Hij gaat z'n grote liefde achterna en zal zich voor onbepaalde tijd vestigen in the Northwest Territories. Jazeker, da's best een eind weg. Aangezien we in onze tak van sport met een computer en een aardige internetverbinding overal ter wereld kunnen werken, hebben we besloten om dat ook te doen. Maar wel op een andere manier dan voorheen.

Strategische keuzes

De afgelopen maanden hebben we nagedacht over de manier waarop we verder wilden. Naast de dienstverlening die we met Qaraqter leveren, zijn we sinds 2010 mede-eigenaar van een tweetal webapplicaties. Met de Competentie Thermometer hebben we een leidende rol ingenomen op het gebied van onderwijsassessments. Honderden assessoren zetten onze iPad-app op dagelijkse basis in voor het bepalen van de kwaliteiten en ontwikkelingsmogelijkheden van leerkrachten. Daarnaast is het aantal klanten dat De Digitale Gesprekscyclus gebruikt als HRM-applicatie voor het vastleggen van doelstellingen, functioneren, beoordelen en het ontwikkelen van medewerkers de afgelopen jaren enorm gegroeid. Kortom, de toekomst voor beide applicaties ziet er zeer zonnig uit.

Marten heeft besloten om naast advieswerk voor Qaraqter, zijn focus te verleggen naar de applicaties. Hij blijft in beeld, maar zal een zeer bescheiden rol innemen. Jop blijft actief voor zowel de applicaties als Qaraqter. Daarnaast hebben we de strategische keuze gemaakt om ons personeelsbestand af te slanken en op zoek te gaan naar een samenwerkingspartner om alle opdrachtgevers van Qaraqter om zachte landing te kunnen bieden.

Waarom Sterc als partner?

In onze zoektocht naar een geschikte partner, hebben we vooral gekeken naar bedrijven met dezelfde mindset, werkwijze en (digitale) gereedschappen. Wat er in de samenwerking met Sterc opviel was vooral dat we vanaf het begin dezelfde taal spraken. Beide bedrijven hebben sinds de oprichting MODX omarmd als open source CMS en zich hierin gespecialiseerd. Buiten het delen van kennis resulteerde het in een aantal fraaie gezamenlijke projecten. Hoewel er Randstedelingen zijn die Friesland bij Zuid-Scandinavië vinden horen, is 't gelukkig een stuk dichterbij dan Canada.

Voor opdrachtgevers van Qaraqter betekent dit het beste van twee werelden: het volume van Sterc ( 30+ vakidioten) biedt enorme slagkracht om door te pakken, de continuïteit is geborgd met een supportdesk die desgewenst 24/7 bereikbaar is, de vestiging in Utrecht voorkomt reisafstand en Jop blijft aanspreekpunt voor vraagstukken op het gebied van strategie, marketing en new business.

Zin om samen te werken?

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan

Offerte aanvragen

Nog meer te vertellen? We nemen altijd even contact op per e-mail of telefoon om te zorgen dat we op één lijn zitten.

Offerte verzenden