Het softwarebedrijf van Eric Jutten is gespecialiseerd in e-learning, simulatietrainingen en serious games. Tien jaar geleden naam hij zijn eerste stagiair aan, Jop Berkhout. Dat bleek een schot in de roos: 'Na Jop waren de stagiairs lange tijd niet half zo goed.'

Eric: "Wij waren met z'n vijven, fijne en competente collega's. Het voelde als een familiebedrijf. We zaten met een installatiebedrijf in één pand en lunchten dus samen met mannen in blauwe overalls. Dat had iets huiselijks. Een vormgever of beeldredacteur hadden we niet; die huurden we in als het nodig was. Maar toen kwam er het stageverzoek van Jop."

Jop: "Ik zat op de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Ik deed Design & Technology (HBO), de meest technische opleiding aan mijn faculteit. Met die opleiding sla je een brug tussen kunst en techniek. Ik tekende veel, maar leerde ook programmeren en 3D-vormgeven."

Eric: "Jop bleek getalenteerd. We waren nog niet zo lang bezig, maar we hadden wel al grote klanten: we waren verantwoordelijk voor de kassatrainingen bij Albert Heijn en IKEA. Het was een dynamische tijd. Er moest veel ontworpen worden voor de simulatiespellen."

Jop: "Ik denk dat jullie veel aan mij hadden omdat ik breed was opgeleid. Als je met minder dan tien mensen bent, is een generalist altijd handig. Voor mij was het leuk dat ik dingen kon die niemand anders bij jullie deed. Er viel enorm veel te fotograferen, photoshoppen en ontwerpen. Op designvlak voegde ik echt iets toe.

Eric: "Je paste heel goed in ons team. 'Moeten we vaker doen, een stagiair', zeiden we tegen elkaar. Eigenlijk beseften we nog niet hoe goed je was. Dat kwam daarna, toen we veel missers kregen. Op een zeker moment bleek dat MBO-stagiairs beter bij ons pasten. De HBO'ers die stage bij ons liepen, waren studenten met een MBO-achtergrond. Door de jaren heen hebben we veel stagiairs voor langere tijd aan ons weten te binden. Ook na hun afstuderen, als flexibele kracht."

Jop: "Daar was ik er één van. In mijn vierde jaar ben ik een eigen bedrijf begonnen. Dat is uitgegroeid tot Qaraqter. We zijn nu met tien man. Het grappige is dat ik af en toe dingen van jou in mezelf herken. Jij gaf mij het gevoel dat mijn inbreng belangrijk was. Dat doe ik ook bij mijn medewerkers."

Eric: "Het is bijzonder dat wij nog steeds contact hebben. We zien elkaar niet vaak, maar we weten altijd van elkaar wat we aan het doen zijn."

~

Het softwarebedrijf van Eric, Jutten Simulation, is gespecialiseerd in e-learning waarbij je leert door te doen. In een nagebootste praktijksituatie oefent de cursist onder begeleiding van een virtuele coach. Jutten Simulation is deskundig op het gebied van retail.

Zin om samen te werken?

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan

Offerte aanvragen

Nog meer te vertellen? We nemen altijd even contact op per e-mail of telefoon om te zorgen dat we op één lijn zitten.

Offerte verzenden