Op 10-10-2013 bundelen Qaraqter en vijf bedrijven uit Bedrijvencentrum Vondelparc hun krachten voor duurzame initiatieven en goede doelen. We stellen één dag onze expertise beschikbaar aan organisaties die zich dat normaal gesproken niet kunnen permitteren.

Wat gaan we doen?

Eén dag lang stellen we onze expertise beschikbaar. Veelbelovende duurzame initiatieven of ideeën geven we een zetje in de rug door o.a. praktische handvatten, coaching op ondernemerschapsgebied en concrete hulp te bieden. Dit kan bruikbaar zijn om bijvoorbeeld een project goed van de grond te krijgen of om financiers, zoals crowdfunders of private investeerders, te overtuigen. De deelnemende bedrijven stellen o.a. de volgende expertises en middelen beschikbaar:

  • Grafische presentatie
  • IT-infrastructuur en schaalbaarheid
  • Formuleren van pitch/propositie
  • Financiële haalbaarheid
  • Verdienmodel(len)
  • Rechtsvormen en juridisch advies

Wie kunnen zich aanmelden?

Iedereen met een goed (duurzaam) online concept of idee kan zich aanmelden. Denk bijvoorbeeld aan een app die bijdraagt aan een betere wereld. We maken echter een selectie op basis van impact, vernieuwend vermogen, duurzaamheid en kans van slagen. Uit de inzendingen selecteren we de meest geschikte initiatieven om op 10 oktober 2013 mee aan de slag te gaan. Belangrijk is dat je aan kunt tonen dat je deze expertise normaal gesproken niet zou kunnen betalen.

Waarom we meedoen

In 2011 deed Simplefly voor het eerst mee aan de Dag van de Duurzaamheid. Ze verzorgde op het gebied van webdesign en online marketing een dag lang ondersteuning aan duurzame ideeën met als doel: organisaties die zich dat normaal niet konden veroorloven eenmalig kosteloos verder te helpen. Dit beviel zo goed, dat het jaar daarop (2012) bevriende bedrijven Stroomt Interactions en Whiteworks aanhaakten. Samen met deze buren werd het initiatief verder uitgebouwd. Opnieuw een groot succes! Reden genoeg om dit jaar opnieuw - en wat groter - deel te nemen. In het voorjaar van 2013 bleek er in Bedrijvencentrum Vondelparc meer animo om aan te haken: naast ons doen Golden Egg Check en Administer dit jaar ook mee. Op deze manier kunnen we het iets breder, maar ook gerichter aanpakken. De gemene deler van de deelnemende bedrijven is dat we geloven in een betere wereld. De Dag van de Duurzaamheid grijpen we aan een statement te maken en hier op een kleinschalige manier aan bij te dragen. We hopen andere ondernemers (maar ook onszelf) te inspireren om concreter in te zetten op Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Waar gaat het plaatsvinden?

De activiteiten rondom de Dag van de Duurzaamheid vinden vanzelfsprekend plaats in en rondom Bedrijvencentrum Vondelparc, waar alle deelnemende bedrijven zijn gevestigd. De initiatieven die we op voorhand selecteren nodigen we uit om een deel van de dag mee te maken.

Bedrijvencentrum Vondelparc

Vondellaan 4 - 172
3521 GD Utrecht
T: 030-2819600
E: info@vondelparc.nl

Meld je organisatie ook aan

Aanmelden doe je gemakkelijk middels het formulier op dvdd.vondelparc.nl. We hebben het bewust simpel gehouden, maar willen je vragen om je idee zo volledig mogelijk en goed beargumenteerd aan ons te presenteren. Daarmee vergroot je niet alleen de kans op selectie, maar help je ons ook bij het maken van een goede keuze. LET OP! Aanmelden kan tot uiterlijk vrijdag 13 september 2013. Op 27 september van 14:00 tot 16:00 nodigen we de geselecteerde projecten uit voor een pitch. Vervolgens maken we een definitieve selectie. Heb je nog vragen? Je bereikt ons via info@simplefly.nl.

Zin om samen te werken?

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan

Offerte aanvragen

Nog meer te vertellen? We nemen altijd even contact op per e-mail of telefoon om te zorgen dat we op één lijn zitten.

Offerte verzenden