Het vergelijken van webdesign bedrijven

Als je een nieuwe website wilt laten bouwen is het handig om je te oriënteren in de wereld van de webdesign bedrijven. De zoektocht naar een goede webbouwer is niet zo makkelijk. Er zijn d'r nogal wat. Bovendien zegt iedereen dat 'ie de beste is. Je hoeft geen expert te zijn om webbouwers met elkaar te kunnen vergelijken, maar het is wel handig als je weet waar je op moet letten. Tijd voor wat nuttige tips.

Tips voor het vergelijken van webdesignbedrijven

Er worden in ons vakgebied vaak appels met peren vergeleken. Dat snappen we wel, want voor velen is het een ver-van-m'n-bed-show. We vinden het daarom belangrijk dat je weet waar je op moet letten bij het vergelijken van webdesigners. Stel jezelf óf je webbouwer de volgende 5 vragen, zodat je de amateur van de professional onderscheidt en de website krijgt die het beste bij je past.

1. Wil je een standaardsite of maatwerk?

Standaardwebsite of website op maat

Een website maken kun je op sommige vlakken goed vergelijken met een auto. De doelgroep voor een Suzuki Alto (instapper) is anders dan die voor een Rolls Royce (maatpak met alles d'r op en aan). Dat geldt voor het maken van websites ook. Er zijn aanbieders die websites verhuren voor een paar tientjes per maand. standaardwebsite kan voldoende zijn als je weinig eisen stelt aan structuur, design en gebruikte techniek. In het andere spectrum heb je internetbedrijven uit Utrecht die meedenken, je website op maat maken en zelfs integreren met andere bedrijfsprocessen. Daarbij bepaal je in grote mate hoe het eruit ziet en moet werken. Prijskaartjes lopen vanzelfsprekend uiteen. Wij behoren tot die laatste categorie.

2. Wat is de kwaliteit van de websites?

Kwaliteit van de websites

De beste manier om de kwaliteit van een webdesignbedrijf te kunnen beoordelen, is door te kijken naar het afgeleverde werk. Zoek naar recente cases of een portfolio. Spreekt het design van de websites je aan (vlakverdeling, kleurstelling, lettertypen, beeldgebruik, structuur)? Probeer de websites eens te bezoeken in een andere browser of te gebruiken op een tablet of smartphone. Werkt alles naar behoren en past de inhoud zich aan naar de kleinere schermresolutie? Je kunt nog letten op laadtijden, gebruikte animaties (in menu's, knoppen of afbeeldingen) en de vindbaarheid in Google op voor de hand liggende zoektermen. Tenzij je in de broncode durft te kijken (via de rechtermuisknop) is de gebruikte techniek voor een leek verder lastig te beoordelen.

3. Hoe wil je je website beheren?

Het beheer van de website

Een website beheer je zelf. Wees argwanend als je voor het beheer van je website je webbouwer moet bellen, tenzij je daar heel bewust voor kiest. Hamer er bij de keuze van een contentmanagementsysteem (CMS) op dat de broncode open source is. Dat houdt in dat de software gratis te gebruiken is en ieder webdesign bedrijf het kan installeren, inrichten en uitbreiden. Deze systemen zijn vrijwel altijd beter dan een zelf ontwikkeld, gesloten CMS. Je kunt als webbouwer simpelweg niet opboksen tegen een actieve community met honderden ontwikkelaars. Wij gebruiken voor het maken van websites vooral MODX en voor de bouw van applicaties Drupal of Symfony framework.

4. Hoeveel mag een website kosten?

De prijs van de website

Voordat je akkoord geeft op het laten maken van een website wil je inzage in de kosten. Onderscheid  vaste en variabele kosten en zorg dat vanafprijzen of stelposten achteraf niet voor verrassingen zorgen. Het is gebruikelijk om domeinnamen en hosting jaarlijks op voorhand te verrekenen. Wij vinden het vanzelfsprekend dat je een uitgebreide offerte ontvangt met een open begroting. Zo zie je precies wat je krijgt en waar je voor betaalt. Misschien wil je nog wat posten uitbreiden of kun je wat hoekjes afsnijden als je ziet hoeveel tijd ergens in gaat zitten. Wij bouwen websites op maat vanaf € 5.000 (excl. BTW).

5. Welke support krijg je na oplevering?

Ondersteuning van de website

Wat gebeurt er als je website live staat? Ook hier gaat de vergelijking met een auto weer op. Als je een auto gebruikt, slijten er onderdelen. De jaarlijkse APK is niet voor niets verplicht. Het klinkt vervelend, maar websites zijn grafisch en technisch beperkt houdbaar en kunnen bovendien gehackt worden door kwaadwillenden. Onderhoud is noodzakelijk om een website zo lang mogelijk (veilig) te kunnen laten draaien. Wij werken met een onderhoudscontract waardoor kwaliteit en veiligheid gewaarborgd blijven, er duidelijke afspraken zijn over (de snelheid van) aanpassingen en je korting krijgt op ons uurtarief.

Kies het webdesign bedrijf dat bij je past

We hopen dat deze informatie je verder heeft geholpen in je zoektocht naar een goede webbouwer. We wensen je veel succes met je keuze. Vanzelfsprekend brengen we graag een offerte uit voor het maken van jouw website of applicatie. Je kunt daarvoor het formuliertje hieronder invullen (knop Offerte aanvragen) of gewoon even bellen op 030 - 244 8890. Waarschijnlijk kunnen we je aan de telefoon al antwoord geven op veel van je vragen en zelfs al een indicatieve inschatting afgeven als je iets meer vertelt over je plannen. We horen graag van je!

Zin om samen te werken?

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan

Offerte aanvragen

Nog meer te vertellen? We nemen altijd even contact op per e-mail of telefoon om te zorgen dat we op één lijn zitten.

Offerte verzenden